قفسه

قفسه

پایگاه فرهنگی مذهبی قفسه
قفسه

قفسه

پایگاه فرهنگی مذهبی قفسه

درباره فرشته ها و ارتباط آن در فرهنگ ها و ادیان

درباره فرشته و فرشتگان موجودات فرا انسانی هستند که در بسیاری از ادیان شناخته می‌شوند. طبیعت فرشتگان و امور مرتبط با آنان در ادیان و سنن متختلف، متفاوت است. در یهودیت و مسیحیت و اسلام ، آنها معمولا به عنوان پیام آوران از سوی خدا عمل می‌کنند. آنان همچنین گاهی نقشهای جنگجو و نگهبان را به عهده دارند. نظریات در مورد مختار بودن یا مجبور بودن فرشتگان متفاوت است.
همچنین فرشتگان با امشاسپندان در کیش زرتشت (مزدیسنا) قابل مقایسه اند. در حالیکه تظاهر فرشتگان متفاوت است، بسیاری آنان را همچون آدمیان تصویر کرده اند.در باور های عامیانه فرشته نماد پاکی و خیرخواهی است.
شکل گیری اعتقاد به فرشتگان
بسیاری از محققین سکولار معتقد هستند که مفهوم فرشته توسط دین زرتشتی به ادیان ابراهیمی معرفی شده است. در ابتدای شکل گیری ادیان ابراهیمی، خدا بصورت موجودی بود که در کارهای بشر دخالت می کند و آنها را در صورت لزوم بی رحمانه تنبیه می کند. این خدا منعکس کننده طرز فکر انسان کوچ نشین و بدوی آن زمان بود که می توانست شخصا با انسان صحبت نماید. به مرور تحت تاثیر دین زردشتی خدا موجود آسمانی و فرا سوی دسترس انسانها و بخشنده و مهربان شد. در این هنگام بود که نیاز بود که حد فاصل به انسان و خدا را موجودی مانند فرشتگان پر نماید. از این هنگام انسانها بجای خدا با فرشتگان سخن می گفتند.
فرشتگان مقرب
فرشتگان مرتبه های متفاوتی دارند.فرشتگانی که از همه به خدا نزدیک تر اند ، مقرب نامیده می شوند.چهار فرشته مقرب در ادیان ابراهیمی عبارت اند از:
- میکائیل
- اسرافیل (فرشته صور)
- جبرئیل (فرشته وحی) که در قرآن با نام روح الامین یا روح القدس نیز آمده است.
- عزرائیل (فرشته مرگ)

فرشته در ادیان مختلف
زرتشت: به شش فرشته بلند مرتبه زرتشتی امشاسپندان و به دسته دیگر که مقام پایین تری دارند ، ایزد گفته می شود.ایزدان دو دسته اند ، ایزدان مینوی و ایزدان دنیوی . تمامی فرشتگان مخلوق اهورامزدا هستند و هر امشاسپند مظهر یکی از صفات های او است.

اسلام: با اینکه فرشتگان (به تعبیر قرآنی "ملائک" جمع "ملائکه") موجوداتی غیر مادی اند به طور معمول با استفاده از تصویر و تمثیل از آن ها یاد شده است.در قرآن کریم ، فرشتگان با بال های دوگانه ، سه گانه یا چهار گانه معرفی شده اند که حکایت از توانایی های متعدد آنان دارد.فرشتگان جایگاه و کار معینی دارند و هیچ گاه از فرمان خدا سر باز نمی زنند و میتوانند با چهره انسان ، بر پیامبران و برخی از اولیای الهی ظاهر شوند.آنان در زمان های گوناگون به یاری مومنان می آیند و آنان را در حل مشکلات یاری می دهند و هنگامی که خداوند آدم را خلیفه خود در زمین گردانید تمامی فرشتگان به جز ابلیس بر او سجده کردند.ابلیس که خود از جنیان بود و با عبادات بسیار به این مقام معنوی رسیده بود ، به دلیل تکبر و نافرمانی از بهشت رانده شد. به باور مسلمانان همواره دو فرشته همراه انسان اند که کار های نیک و بد او را ثبت میکنند. فرشته ثبت کننده کارهای بد رد شانه چپ و دیگری در شانه راست قرار دارد.به این دو فرشته در قرآن کرام الکاتبین گفته می شود که به معنی دو نویسنده بزرگوار است
یهودیت: در این دین ، فرشتگان به منزله بندگان خدا هستند که دستورات او را در زمین اجرا می کنند.آنان مومنان را حمایت و کافران را تنبیه می کنند و وحی را به انسان ها می رسانند.گاهی هم امکان دارد در زمین به شکل انسان ظاهر شوند.
مسیحیت: در انجیل ، در موارد متعددی از فرشتگان صحبت شده است.فرشتگان پیش از انسان آفریده شده اند ، مرتبه هایی دارند و محافظ انسان اند.درود فرستادن و به نوعی پرستش بعضی از فرشتگان مانند میکائیل در کلیسا های مسیحی رایج است و از سدهٔ چهارم میلادی ، در سرزمین های مسیحی نماز خانه هایی برای میکائیل ساخته شده است.

منبع:
فرشتگان، نوشته دایانا کوپر، ترجمه فریبا مقدم، نشر پیکان
gigadl.net

نظرات 4 + ارسال نظر
حسن پنج‌شنبه 14 مهر 1390 ساعت 15:28 http://badry.ir

ممنون تشکر

م.ک چهارشنبه 13 مهر 1390 ساعت 15:23 http://shalamcha.blogfa.com

مریم خانم گل منم شمارو لینک کردم

مریم چهارشنبه 13 مهر 1390 ساعت 09:35 http://goldenroz.blogfa.com

سلام مریمی، خوبی؟ کجایی گلم ، کم پیدایی

hadi چهارشنبه 13 مهر 1390 ساعت 01:40 http://islamdinehagh.blogfa.com

نقاره ها ز اوج مناره وزیده اند
مردم صدای آمدنت را شنیده اند
زیباتر از همیشه شده آستان تو
آقا! چقدر ریسه برایت کشیده اند
ولادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، آقا امام رضا (علیه السلام) مبارکباد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد