قفسه

قفسه

پایگاه فرهنگی مذهبی قفسه
قفسه

قفسه

پایگاه فرهنگی مذهبی قفسه

ایرادهاى مخالفان حجاب و پاسخ به اشکالات

ایرادهاى مخالفان حجاب و پاسخ به اشکالات طرفداران برهنگى و کشف حجاب، براى برداشتن حجاب اسلامى، به اصطلاح خودشان توجیه و برهانى ارائه مى دهند، اشکالاتى را مطرح مى کنند تا با اِلقاى شبهه ، در دلها تردید ایجاد کنند، و عمده اشکالات آنها به پنج اشکال زیر باز مى گردد، که ما آن را در اینجا به طور فشرده مطرح کرده و به پاسخ آن مى پردازیم :
1- آنها مى گویند انسان چه زن و چه مرد، آزاد آفریده شده، و آزادى مفهوم مقدّسى است که همگان طرفدار آن هستند، ولى حجاب و پوشش ‍ اسلامى ، دست و پاگیر است و زنان را منزوى و پرده نشین کرده و از مواهب آزادى محروم مى سازد. خداوند (و به قول بعضى طبیعت) غرایزى را در وجود انسان ، آفریده ، که یکى از آنها غریزه جنسى است که ، نباید آن را حبس و سرکوب کرد، بلکه باید آن را با کمال آزادى اشباع نمود، و گرنه موجب عقده و بیمارى روانى خواهد گردید.
2- زنان نیمى از جامعه هستند و باید دوش به دوش مردان به تلاش هاى مختلف فرهنگى ، سیاسى و اقتصادى بپردازند، و به هیچ وجه صحیح نیست که نیمى از نیروهاى انسانى جامعه به انزوا کشیده شوند، و از صحنه هاى تلاش دور گردند، حجاب عامل مهمّى براى این انزوا است . زیرا دست و پاگیر است و طبعا زنان را از فعالیتهاى فرهنگى واقتصادى و سیاسى عقب مى راند.

ایرادهاى مخالفان حجاب و پاسخ به اشکالات 3- حجاب و پوشش زن موجب فاصله انداختن بین زن و مرد شده و همین موضوع مردان را به زنان حریصتر مى کند. و آتش تمایلات جنسى آنها را شعله ور مى سازد، چرا که از قدیم گفته اند و از نظر روانى ثابت شده که انسان نسبت به آنچه را که از آن ممنوع شده حریص است .
4- با پوشش زن ، موارد بسیارى از مصالح و منافع از دست خواهد رفت ، و گاهى نادیده گرفتن این مصالح ، موجب سقوط و رنجهاى ابدى خواهد شد، مثلاً جوانى که مى خواهد با دخترى ازدواج کند، چگونه آن دختر را که در میان حجاب پنهان شده بشناسد، آیا ازدواج جوان با آن دختر باحجاب اقدام کور کورانه براى انتخاب شریک زندگى تا آخر عمر، نخواهد بود؟!
5- اگر حجاب براى حفظ زنان از روابط نامشروع ، و از بروز انحرافات جنسى و فساد است پس چرا زن از نظر اسلام در نماز باید کاملاً رعایت حجاب کند، گرچه در درون اطاق در بسته باشد، آیا این کار یک نوع به زنجیر کشیدن زن نیست ؟!
پاسخ به اشکالات
1- آزادى ، کلمه مقدسى است ، ولى هر چیزى داراى حدّ است ، مثلاً آیا انسان آزاد است غذاى مسموم بخورد؟ آیا آزاد است چند برابر غذاى معمولى بخورد؟آیا آزاد است نصف شب که همسایه ها در خواب هستند با بلندکردن صداى طبل آنها را بیدار نماید؟ آیا...؟ آیا...؟
قطعاً آزادى داراى مرز و حدّ است ، آن آزادى مقدّس است که موجب ضرر و زیان و باعث سلب آزادى دیگران نشود، همه اندیشمندان با انصاف معتقدند که آزادى بر دو گونه است .
1- آزادى صحیح 2- آزادى غلط، ما با دلیل و منطق ثابت کردیم که آزادى زنان به این معنى که بدون پوشش اسلامى و مَلا عام آشکار شوند، آزادى غلط است ، و هرگز عقل و علم چنین آزادى مفسده انگیز را نمى پذیرد.
2- درست است که زنان نیمى از جامعه هستند، و باید در همه صحنه هاى زندگى تلاش داشته باشند، ولى پوشش اسلامى هرگز آنها را منزوى نمى کند و هرگز دست و پاگیر نیست در حدّى که آنها را از تلاش در صحنه هاى کار و فعالیت باز دارد.
زیرا حجاب، به معنى پرده نشینى نیست ، بلکه به معنى یک پوشش ‍ معقول است ، اگر ما در گذشته در پاسخ به این اشکال ، نیاز به استدلال داشتیم ، امروز پس از جهمورى اسلامى در ایران ، دیگر نیاز به استدلال نیست ، چرا که آشکارا مى بینیم زنان در تمام صحنه ها، از مجلس ‍ قانونگذارى گرفته تا ادارات و بیمارستانها و رادیو و تلویزیون و فروشگاه ها و.. در عین حفظ حجاب اسلامى ، مشغول کار و تلاش شبانه روزى زندگى هستند.
زن مى تواند با لباسهاى بلند و پوشش کامل اسلامى به تلاش زندگى بپردازد، و در موارد دیگر با چادر که لباس برتر و پوشش عالیتر است در صحنه ها ظاهر شود، آرى وضع موجود، پاسخ دندان شکنى به اشکال فوق است ، چنانکه فلاسفه گفته اند: بهترین دلیل بر امکان چیزى وقوع آن است به زبان معمولى خودمان :
آنجا که عیان است چه حاجت به بیان است .
وانگهى مگر خانه دارى و فرزنددارى ، کار و تلاش بسیار مهم اقتصادى و فرهنگى نیست ؟!
3- این اشکال نیز بى اساس است زیرا پوشش در اسلام به معنى محرومیت زن و مرد از اشباع غریزه جنسى از راه صحیح نیست ، تا موجب عطش بیشتر و انفجار گردد، اگر آنچه را که اسلام درباره ازدواج و آسان گیرى در تحقق آن فرموده ، اجرا گردد، غریزه جنسى از راه صحیح اشباع شده و هیچگونه اشکالى پیش نمى آید.
وانگهى اگر وضع فعلى جمهورى اسلامى ، را با وضع عصر رژیم گذشته مقایسه کنیم ، به روشنى مى فهمیم که امروز تا حدود زیادى حجاب اسلامى رعایت مى شود، در حالى که آن روز رعایت نمى شد، و در امروز دهها و صدها برابر فساد و تباهى و بى بندوبارى و بى عفّتى کمتر شده است ، بنابر این بى بندوبارى و بى حجابی عطش جنسى زن و مرد را بیشتر خواهد کرد، و حجاب و مقّید بودن به حفظ حریم حجاب و عفاف ، تباهى و فساد را از بین مى برد. وآمارهاى قطعى نشان مى دهد که فساد در کشورهاى بى حجاب اسلامى به مراتب بیشتر است ، از فساد در کشورهایى که در آن رعایت حجاب مى شود، اینها شواهد عینىِ خلل ناپذیرى است که بیانگر فواید حجاب، و بازدارندگى آن از بسیارى از تباهیها است ، و به عکس بى حجابی و بى بندوبارى وسیله نزدیک و عامل مؤ ثر براى افزایش فساد و گسترش ‍ دامنه انحرافها خواهد بود.
4- در پاسخ چهارم باید گفت :
اولاً: پوشش براى زنان ، داراى فواید و مصلحتهاى بسیار مهم براى آنها و جامعه است ، که هرگز به خاطر بعضى از مصلحتهاى فرضى و جانبى نمى توان از آن دست کشید.
ثانیا: در آن مواردى که مصلحت مهمترى در میان باشد، اسلام پوشش را در آنجا لازم نمى داند، بلکه گاهى عدم پوشش را واجب مى داند، به عنوان مثال : اگر مردى در حال غرق شدن یا سوختن است ، و در آنجا مردى که او را نجات دهد نیست ، ولى زنان نامحرم در آنجا هستند، بر آنان واجب است گرچه موجب کنار رفتن پوششان گردد آن مرد را نجات دهند.
و به عنوان مثال : جوانى که مى خواهد با دخترى ازدواج کند، با توجه به مصلحت آینده براى او نگاه به چهره دختر مورد نظر، نگاه به مواضع زینت او جایز است تا او را بشناسد.
حتّى در این مورد پیامبر (ص ) امر کرده که خواستگار، دختر مورد نظرش ‍ را بنگرد.
بنابر این با رعایت پوشش اسلامى ، و دستورهاى اسلام ، هیچگونه مصلحتى از دست نمى رود.
5- فلسفه رعایت حجاب در حال نماز ممکن است از چند جهت زیر باشد:
1- حجاب براى زنان بهترین حالت است ، نماز نیز بهترین عمل عبادى است و چه بهتر که زن نماز خود را در بهترین حالت که حالت پوشش است انجام دهد.
2- نماز در عین آنکه یک عبادت است ، یک فرهنگ است ، یک کلاس ‍ بزرگ و پربار است که درسهاى مختلف مى آموزد، یکى از درسهاى آن این است که درس حجاب را به زنان مى آموزد، و آنها را عملاً به حجاب دعوت مى کند.
با توجّه به پنح بار نماز واجب در شبانه روز، زنان مسلمان پنج مرتبه با حجاب کامل اسلامى با خدا رابطه برقرار مى کنند، و همین تکرار عمل ، چگونگى حجاب را به آنها یاد مى دهد، و این دستور مقدّس را براى آنها به صورت یک عادت خوب ، درمى آورد، و پیوند آنها را با حجاب محکم مى سازد، قعطا چنین تکرارى آن هم در نماز، تمرین عمیق و خوبى براى رعایت حفظ پوشش خواهد بود.
گردآور: قفسه

نظرات 3 + ارسال نظر
سید محمد هندی پنج‌شنبه 24 مرداد 1392 ساعت 19:56

شبهه دوم (2- زنان نیمى از جامعه هستند و باید دوش به دوش مردان به تلاش هاى مختلف فرهنگى ، سیاسى و اقتصادى بپردازند، و به هیچ وجه صحیح نیست که نیمى از نیروهاى انسانى جامعه به انزوا کشیده شوند، و از صحنه هاى تلاش دور گردند، حجاب عامل مهمّى براى این انزوا است . ) تناقض اشکاری دارد. زیرا اصلا حجاب برای همین کار های فرهنگی و سیاسی و اقتصادی است . وگرنه کسی کسی در خانه اش نمی کند. بابا اصلا حجاب برای همین کار ها امده دیگه.

سلام
مثل همیشه برهانهای خوبی آوردید.
اضافه کنید (در مورد کار در صحنه های اجتماعی زنان): حجاب باعث می شود به انسانیت زن نگاه شود نه به جنسیت او.
جنسیت او مربوط به خانه ی اوست و اجتماع با روح و روحیه یا همان انسان بودن او کار دارد.
حجاب موجب دیده ی احترام است نه حرام.
در محیط کاری که زنان آن محجبه اند فضای فکری مردان، سالم و به دنبال خلاقیت و ابتکار در کار است نه دنبالِ ....
عفاف و حجاب (چه برای مردان و چه برای زنان) امنیت است و مصونیت.

میثم شنبه 28 آبان 1390 ساعت 12:36 http://nabiyeakram40.blogfa.com

قابل توجه تمامی دوستان و اعضاء پایگاه به علت تغییرات

کلی در وب سایت تا اطلاع ثانوی این وب سایت بروز

نخواهد شد


مارا از دعای خیرتون بی نصیب نسازید یا علی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد