قفسه

قفسه

پایگاه فرهنگی مذهبی قفسه
قفسه

قفسه

پایگاه فرهنگی مذهبی قفسه

تاریخچه حجاب

تاریخچه حجاب در یونان و روم باستان
دایره المعارف لاروس درباره پوشش زنان یونان باستان می نویسد:زنان یونانی در دوره های گذشته،صورت و اندامشان را تا روی پا می پوشاندند.این پوشش که شفاف و بسیار زیبابود،در جزایر کورس، امرجوس و دیگرجزایرساخته می شد. زن های فنیقی هم پوششی قرمز داشته اند.
زنان رومانی از  حجاب شدیدتری برخوردار بوده اند،به طوری که وقتی از خانه خارج می شدند، با چادری بلند تمام بدن را تا روی پاها می پوشاندندو چیزی از برآمدگی های بدنشان مشخص نمی شد.
پوشش زن در ایران باستان
اویل دورانت درباره ی پوشش زنان ایران باستان و این که حجاب بسیار سختی در بین آنان رایج بوده است می نویسد:
زنان طبقات بالای اجتماع جرات آن را نداشتندکه جز در تخت روان روپوش دار از خانه بیرون بیایند.هرگز به آنان اجازه داده نمی شدکه آشکارا با پدران اختلاط کنند.زنان شوهردار حق نداشتند هیچ مردی را،ولو پدر یا برادرشان باشد، ببینند. در نقش هایی که در ایران باستان بر جای مانده،هیچ صورت زن دیده نمی شودو نامی از ایشان به نظر نمی رسد.
حجاب در آیین یهود
تاریخچه حجاباز مسلمات تاریخ این است که حجاب در بین زنان قوم یهود رواج داشته است، تا آنجا که همه مورخان نیز بدان تصریح نموده اندو حتی مورخین نه تنها ازمرسوم بودن حجاب در میان زنان قوم یهود خبر داده اند، بلکه تصریح کرده اند که  یهوددر این زمینه بسیارسختگیر هم بوده است.
ویل دورانت می نویسد:
در طول قرون وسطی یهودیان همچنان نسوان خویش را با البسه فاخرمی آراستند، لکن آنها اجازه نمی دادند که با سر عریان به میان مردم روند. نپوشاندن موی سر خلافی بود که مرتکب را مستوجب طلاق می ساخت، از جمله تعالیم شرعی یکی از آن بودکه مردیهودی نباید در حضور زنی که موی سرش هویدا است دست دعا به درگاه خدا بردارد.


یهود حجاب را مختص زن نمی داند بلکه از دیدگاه آنان، مردان هم ملزم به رعایت حجاب، مخصوصا حجاب در نگاه هستند. به عنوان مثال، از جمله قوانینی که در تلمود آمده است، اجتناب از نگاه به نامحرم توسط مردان است که ویل دورانت دراین باره می نویسد:
پاره ای ا ز آنها علمای یهود با این کلام عیسی موافق بودند که شخص ممکن است از راه چشم مرتکب زنا گردد.
حجاب در آیین مسیحیت
مسیحیت که بعد از شریعت یهود به منصه ظهور رسیدنه تنها احکام سخت شریعت یهود رادرمورد حجاب تغیید نداد و آن را استمرار بخشیدبلکه در برخی مواردآن را تشدید هم نمود.
جرجی زیدان که یک دانشمند مسیحی است، می نویسد:اگر مقصود از حجاب پوشانیدن تن و بدن زن است که این وضع قبل اسلام و حتی پیش از ظهور دیانت مسیح معمول بوده، و دیانت مسیح هم تغییری در آن نداده و تا اواخرقرون وسطی در اروپامعمول بوده و آثاران هنوزدر خود اروپا باقی مانده است.

منبع: www.pic.iran-forum.i

نظرات 1 + ارسال نظر
علی اکبر سه‌شنبه 5 مهر 1390 ساعت 23:41 http://hamshahrijavan.blogsky.com

سلام
خوبین ؟
مطالب وبلاگتون واقعا عالیه ...
من با تبادل لینک موافقم و لینکتون کردم ...

تا بع .. د

سلام مرسی شما لطف دارین عزیزم شما هم لینک شدید%

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد