مسوول بخش تغذیه دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: روزه گرفتن بدون
خوردن سحری به دستگاه گوارش آسیب جدی وارد میکند.
دکتر"مصطفی نوروزی" در گفت وگو با ایرنا، سحرخیزی و آرامش قبل از خوردن سحری را مهم
دانست و افزود: به هنگام خوردن سحری، غذای کامل همراه با ماست، میوه و سبزی توصیه
میشود.
وی با بیان اینکه مصرف انواع میوه به علت درصد بالای آب آن باعث کاهش تشنگی در طول
روز میشود، خاطرنشان کرد: استفاده بیش از اندازه از برخی غذاهای چرب، کشک، گوشت
قرمز، ماکارونی، ته دیگ و آش به هنگام سحر در طول روز شخص را دچار تشنگی میکند.
وی تصریح کرد: مصرف یک کاسه کوچک سوپ جو به هنگام سحری خوردن، به علت وجود نوعی
کربوهیدرات، احساس گرسنگی را به تعویق میاندازد و همچنین از نان، سیب زمینی و برنج
نیز میتوان استفاده کرد.
نوروزی با ذکر اینکه بدن در طول شبانهروز باید ۲/۵لیتر معادل هشت لیوان مایعات
مصرف کند تا کلیهها دچار مشکل نشود، افزود: مایعات فقط آب آشامیدنی نبوده، بلکه
انواع سبزی و میوه مثل هندوانه، گوجه، خیار و چای کمرنگ، شیر و سوپ حاوی مقداری
قابل توجهی آب است که آب آنها نیز جزو هشت لیوان محسوب میشود.
وی با بیان اینکه باید از آشامیدن آب و نوشابههای سرد در شروع افطار خودداری کرد،
افزود: این عمل باعث ضعیف شدن معده و بیحالی روزهدار میشود.
این متخصص تغذیه به روزهداران توصیه کرد، افطار خود را با یک استکان شیر گرم و
خرما شروع کنند، چون ارزش غذایی خرما در مقایسه با شیرینیهای مرسوم مانند بامیه و
زولبیا بسیار بالاتر است و خرما علاوه بر مواد قندی طبیعی، دارای ویتامینهای مختلف
و مواد معدنی مورد نیاز بدن است.
نوروزی گفت: مصرف زولبیا و بامیه ممکن است خطرات آلودگی میکروبی و به خصوص شیمیایی
در زمان غوطهور شدن در روغن را ایجاد کند.
وی افزود: مصرف بیش از حد شیرینیها، حتی خرما در افطار توصیه نمیشود زیرا مانع از
صرف شام شده و ازطرف دیگر در بدن شیرینی آنها تبدیل به چربی میشود و خطر چاقی و
افزایش وزن را افزایش میدهد.
نوروزی بیان کرد: مصرف مواد قندی ساده مثل شکر، آب نبات، قند، غذاهای پرچرب، غذاهای
سرخ کرده، پرنمک و نفاخ مثل انواع آش، افراط در مصرف حلوا، زولبیا و بامیه، مصرف
زیاد آب سرد و نوشابههای سرد از عادات نادرست غدایی بوده که باید در ماه رمضان از
آنها پرهیز کرد.
وی گفت: خانوادهها بهجای استفاده ازغذاهای سرخ شده باید روش طبخ غذاهای خود را
تغییر دهند و غذاهای آب پز، کباب پز و یا بخار پز را جانشین سرخ کردن کنند.
این متخصص تغذیه افزود: به علت نیاز به مواد مغذی در پسران و دختران در حال بلوغ،
باید دریافت انرژی آنان بیش از افراد عادی باشد و علاوه بر مصرف غذاهای توصیهشده
باید نوجوانان و جوانان ازمواد انرژیزا مثل دسرهای شیرین و خرما نیز استفاده کنند.
وی از روزه داران خواست، غذا را آهسته و در دفعات بیشتر صرف و فاصله یک تا دو ساعت
را بین زمان صرف غذا تا خواب رعایت کنند.
منبع: www.salamatnews.com