قفسه

قفسه

پایگاه فرهنگی مذهبی قفسه
قفسه

قفسه

پایگاه فرهنگی مذهبی قفسه

نتیجه روزه گرفتن بدون خوردن سحری !!

مسوول بخش تغذیه دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: روزه گرفتن بدون خوردن سحری به دستگاه گوارش آسیب جدی وارد می‌کند.
دکتر"مصطفی نوروزی" در گفت وگو با ایرنا، سحرخیزی و آرامش قبل از خوردن سحری را مهم دانست و افزود: به هنگام خوردن سحری، غذای کامل همراه با ماست، میوه و سبزی توصیه می‌شود.
http://img.tebyan.net/big/1389/05/20100822113754187_sahari.jpgوی با بیان اینکه مصرف انواع میوه به علت درصد بالای آب آن باعث کاهش تشنگی در طول روز می‌شود، خاطرنشان کرد: استفاده بیش از اندازه از برخی غذاهای چرب، کشک، گوشت قرمز، ماکارونی، ته دیگ و آش به هنگام سحر در طول روز شخص را دچار تشنگی می‌کند.
وی تصریح کرد: مصرف یک کاسه کوچک سوپ جو به هنگام سحری خوردن، به علت وجود نوعی کربوهیدرات، احساس گرسنگی را به تعویق می‌اندازد و همچنین از نان، سیب زمینی و برنج نیز می‌توان استفاده کرد.
نوروزی با ذکر اینکه بدن در طول شبانه‌روز باید ‪ ۲/۵‬لیتر معادل هشت لیوان مایعات مصرف کند تا کلیه‌ها دچار مشکل نشود، افزود: مایعات فقط آب آشامیدنی نبوده، بلکه انواع سبزی و میوه مثل هندوانه، گوجه، خیار و چای کمرنگ، شیر و سوپ حاوی مقداری قابل توجهی آب است که آب آنها نیز جزو هشت لیوان محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه باید از آشامیدن آب و نوشابه‌های سرد در شروع افطار خودداری کرد، افزود: این عمل باعث ضعیف شدن معده و بی‌حالی روزه‌دار می‌شود.

این متخصص تغذیه به روزه‌داران توصیه کرد، افطار خود را با یک استکان شیر گرم و خرما شروع کنند، چون ارزش غذایی خرما در مقایسه با شیرینی‌های مرسوم مانند بامیه و زولبیا بسیار بالاتر است و خرما علاوه بر مواد قندی طبیعی، دارای ویتامینهای مختلف و مواد معدنی مورد نیاز بدن است.

نوروزی گفت: مصرف زولبیا و بامیه ممکن است خطرات آلودگی میکروبی و به خصوص شیمیایی در زمان غوطه‌ور شدن در روغن را ایجاد کند.
وی افزود: مصرف بیش از حد شیرینی‌ها، حتی خرما در افطار توصیه نمی‌شود زیرا مانع از صرف شام شده و ازطرف دیگر در بدن شیرینی آنها تبدیل به چربی می‌شود و خطر چاقی و افزایش وزن را افزایش می‌دهد.

نوروزی بیان کرد: مصرف مواد قندی ساده مثل شکر، آب نبات، قند، غذاهای پرچرب، غذاهای سرخ کرده، پرنمک و نفاخ مثل انواع آش، افراط در مصرف حلوا، زولبیا و بامیه، مصرف زیاد آب سرد و نوشابه‌های سرد از عادات نادرست غدایی بوده که باید در ماه رمضان از آنها پرهیز کرد.
وی گفت: خانواده‌ها به‌جای استفاده ازغذاهای سرخ شده باید روش طبخ غذاهای خود را تغییر دهند و غذاهای آب پز، کباب پز و یا بخار پز را جانشین سرخ کردن کنند.

این متخصص تغذیه افزود: به علت نیاز به مواد مغذی در پسران و دختران در حال بلوغ، باید دریافت انرژی آنان بیش از افراد عادی باشد و علاوه بر مصرف غذاهای توصیه‌شده باید نوجوانان و جوانان ازمواد انرژی‌زا مثل دسرهای شیرین و خرما نیز استفاده کنند.

وی از روزه داران خواست، غذا را آهسته و در دفعات بیشتر صرف و فاصله یک تا دو ساعت را بین زمان صرف غذا تا خواب رعایت کنند.

منبع: www.salamatnews.com
نظرات 1 + ارسال نظر
علی پنج‌شنبه 20 مرداد 1390 ساعت 03:32

عالی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد